kezdő oldal

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A hőálló üvegek két csoportba sorolhatók. Az egyik csoport a 300 C° hőálló üvegek. A másik csoport a 800 C° hőálló üvegek. A 300 fokig hőálló üveg edzett üveg melyet hőkezeléssel készítenek. A 300 C° hőálló üveg használható asztallapok, konyhai burkolatok, grillek, sütők üvegeként. A 300 C° hőálló üvegek általában 4 - 12 mm-ig használatosak. A 300 fokig hőálló üveg készülhet anyagában színezett üveg használatával, még használhatjuk az Opti white üveget is erre a célra. A reflexiós üvegek a kemény bevonatukkal edhető ezért ugyan úgy hőálló, csak a terület ahol használható azt kell megtalálni.

A 300 C° hőálló üveg jól tűri a fizikai behatásokat, kivéve a hegyes kemény fémmel történő ütközést. Az edzett hőálló üveg 300 N / mm2 terhelést bír el folyamatosan. Az edzett hőálló üveg 640 N / mm2 feletti terhelésnél robban fel. Az edzett hőálló üveg biztonsági üveg törés esetén nem okoz sérüléseket.

Ahol normál láng érheti az üveget például kandalló ott hasznosítjuk a 800 C° hőálló üveget. A 800 C° hőálló üveg a fizikai erőhatásokat rosszul tűri. Ügyeljünk a szerelésnél a fémes érintkezés elkerülésére, mivel nagy hőtartomány érheti az üveget, és a szerkezetet akár egymástól függetlenül is. A 800 C° hőálló üveg 4 mm-es vastagságban készül.